Nieuws

E-AHPBA congres 2013

Van 29 tm 31 mei 2013 zal in Belgrado het 10e congres van de E-AHPBA plaatsvinden.

Website voor patienten online

Sinds 1 mei 2012 is de website www.allesoveralvleesklierkanker.nl online. Op deze website, ontwikkeld door de Lisa Waller Hayes foundation in samenwerking met de DPCG, staat veel informatie bedoeld voor patienten, hun naasten en overige geinteresseerden.

Eerste DPCG publicatie online

Op 11 januari jl. verscheen de eerste publicatie van de DPCG in een peer reviewed tijdschrift (British Journal of Surgery) online! Klik op deze link.

In dit artikel beschrijven onderzoekers van de DPCG voor het eerst een landelijke centralisatie van pancreaschirurgie in Nederland met als gevolg een daling van de postoperatieve sterfte.

DPCG in Ned Tijdschr v Geneesk

Op 6 augustus 2012 publiceerde het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde het artikel "Centralisatie van pancreaschirurgie reduceert postoperatieve sterfte in Nederland" van de DPCG. 

DPCG Oprichtingssymposium

De DPCG blikt terug op een zeer geslaagd oprichtingssymposium dat op 16 november 2011 't Spant in Bussum plaatsvond. De 18 sprekers en de ruim 120 bezoekers (chirurgen, internist-oncologen, maag-darm-leverartsen, radiotherapeuten, radiologen, arts-onderzoekers, dietisten en physician assistants) zorgen voor een zeer leerzame en interactieve dag met veel ruimte voor discussie en uitwisseling van klinische ervaringen, studieresultaten en studievoorstellen.

<<  1 2 3 [4